Migrene hos barn

Når hodet og magen skadet den minste av familien, tror de fleste foreldre ikke noe dårlig på det. Men noen ganger er det migrene bak det, oftere enn du tror. Eksperter anslår mellom tre og ti prosent antall barn som lider av migrene i Tyskland. Migrene er ikke bare hodepine. Det er snarere en sykdom som påvirker hele mennesket. Det kliniske bildet inkluderer kvalme og / eller oppkast, samt høy følsomhet mot lys og støy, i tillegg til starten på en hard hodepine. Lider av seg selv er velkjent: selv Hildegard von Bingen, som gjorde seg kjent i middelalderen som en healer, led av denne sykdommen.

Barn og migrene: symptomer

Hvordan vet jeg om barnet mitt lider av migrene? Et av de viktigste symptomene er at barn plutselig slutter å leke, viser ingen interesse i sitt miljø, og prøver i mange tilfeller å unngå lys og lyd. Kvalme og oppkast, eller bare alvorlig magesmerter, er også typisk for barndom migrene, og voksen hodepine kan være helt fraværende.

Ofte overtar de små pasientene etter oppkast en sterk tretthet. "Svel smerte" ringe leger dette førte utmattelse etter et sykdomsangrep. Etter å ha våknet er migrene mest glemt, og barna oppfører seg normalt igjen. Avhengig av alderen har migrene en annen effekt. Dette er hvordan nesten alle migrene som er yngre enn ti år, kaster opp. Angrepene deres varer ofte seks timer eller mindre, sjelden mer enn tjuefire.

Eldre barn kan bli plaget av migreneangrep som varer flere dager. Forekomsten av oppkast av oppkast reduseres med alderen, og mange pasienter er mer sannsynlig å oppleve spenningstype hodepine som ungdom og voksne.

Årsaker og utløsere av migrene

Årsakene til migrene er ikke fullt ut forstått. En familiepresisponering er sannsynlig. Angrepet utløses hos mange pasienter med såkalte "triggerfaktorer". De inkluderer lyse, flimrende lys, sol, for mye eller for lite søvn og også visse matvarer: sjokolade, ost, rødvin, kaffe og te. For å unngå migreneangrep hos barn, er utelatelsen av sjokolade selvsagt viktig.

Selv hektiske, flimrende dataspill mistenkes for å favorisere migrene. Foreldre til små migrene-pasienter bør derfor sørge for at avkomene ikke sitter for lenge og for ofte foran den flimrende skjermen. Stress er og er fortsatt en av de viktigste utløserne. Selv i skolen er mange barn så under press for å utføre at de regelmessig blir plaget av hodepine eller magesmerter med oppkast. Hvis det er stammer i privatlivet - det være seg en familiekrise eller utfordrende hobbyer som skaper press for å utføre - problemet blir mer akutt. Selv positiv stress, som forutsetningen for en tur eller en fest, kan utløse migrene.

Viktig for de berørte familiene er en god diagnose og råd fra hjemmet eller spesialisten. Andre sykdommer må utelukkes før diagnosen migrene er virkelig etablert.

Hva kan foreldre gjøre?

Ved diagnosens begynnelse bør foreldrene holde en dagbok i flere uker, hvor det nøyaktige antall anfall, varighet og mulige utløsere (klassearbeid, idrett, barnebursdag, etc.) registreres. Også hva og hvor mye ble spist, er et viktig poeng. Når et anfall oppstår, bør barn gis muligheten til å trekke seg tilbake til et stille, mørkt rom og "sove" av smerten. Ofte er dette nok uten behov for medisinering.

For forebygging er god søvnforvaltning viktig: vanlig søvn, seng bare for å sove - ikke for tv, videospill eller lekser. I noen tilfeller kan spesielle medisiner hjelpe når et migreneangrep oppstår. Om og hvilke aktive ingredienser som brukes, men spesialisten må bestemme seg.

Del med venner

Legg igjen din kommentar