Bună audiere - chiar și la bătrânețe încă ureche complet

Mulți oameni în vârstă au probleme cu auzul. Fiecare a treia persoană între 60 și 70 nu mai aude bine. În cealaltă parte a celei de-a 70-a aniversări, fiecare a doua persoană are o pierdere a auzului. "Dar nu toți oamenii sunt conștienți de pierderea auzului lor", dr. Karin Uphoff de la Fördergemeinschaft Gutes Hören. "Deficiențele de auz se dezvoltă adesea lent de-a lungul anilor, făcându-le obișnuiți să audă inferior, astfel încât majoritatea persoanelor vârstnice cu deficiență de auz nu primesc deloc aparate auditive și acești oameni renunță la o parte semnificativă a calității vieții lor".

Ascultarea ratelor

Cei mai în vârstă au dificultăți în a auzi notele mari, mai ales când sunt liniștiți. Chirpirea în păsări și sonerii sau inelele telefonice nu mai sunt adesea ascultate. Limba umană se află, de asemenea, în gama de frecvențe deteriorate. Prin urmare, consoanele nu mai sunt înțelese corect. Astfel, "d" și "t" sau "f" și "s" și alte consoane sunt greu de distins atunci când ascultați.

Conversația devine textul cloze

Fiecare conversație devine un text nul. Ascultarea necesită o concentrare enormă. Înțelegi doar dacă știi despre ce e vorba oricum. Dar multe lucruri sunt greșit înțelese sau deloc înțelese. Consecințele sunt evidente: întâlnirile cu alte persoane devin din ce în ce mai dificile. Oamenii se retrag, deoarece nu doresc să fie o povară pentru interlocutorii lor sau pentru a evita frustrarea încă de la început. Neîncrederea și singurătatea includ adesea depresia sunt consecințe comune. Prin urmare, cu ajutorul aparatelor auditive nu se îmbunătățește numai comunicarea oamenilor, ci și viața lor.

povestiri de zi cu zi

Autobuzul merge în centrul orașului. Hannelore L. (71) se află în mijlocul autobuzului aglomerat. Tânără frumoasă de pe scaunul vecin a spus ceva. Hannelore L. a înțeles. O conversație plăcută se dezvoltă ... Cu doar câțiva ani în urmă, această situație de zi cu zi ar fi părut foarte diferită. Doamna L. are o pierdere de auz pe care nu o dorea de mult. Era jenată de probleme cu înțelegerea și a încercat să le joace. În situația din autobuzul cu voce tare nu ar fi înțeles nimic. Dar probabil că ar fi dat din cap în speranța că ar fi o declarație banală. O conversație nu ar fi avut drept rezultat, mai degrabă o tăcere deprimantă.

Între timp, doamna L. a fost dotată cu aparate auditive de către audiolog și, prin urmare, nu are probleme cu comunicarea. Și dacă este așa, ea mai spune: "Puteți repeta acest lucru, nu v-am înțeles". Contactul cu familia, vecinii și prietenii a devenit din ce în ce mai bine și mai relaxat. Un vechi prieten a declarat: "În trecut, ai fost atât de suspicios și îndepărtat, astăzi sunteți interesat de multe lucruri și putem să râdem împreună din nou.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul