Este greu să începi: cum părinții își fac copiii potriviți pentru școală

"Mamă, când pot să merg la școală?" Să fii în sfârșit un școlar și să fii unul dintre cei mari - prima zi a școlii este ceva foarte special pentru fiecare copil. Dar la fel de mare ca și anticiparea sunt noile provocări cu care se confruntă mici shooters ABC. "Faceți-vă urmașii să se simtă ca să meargă la școală", sfătuiește Nicole Knaack, expert în promovarea sănătății la Techniker Krankenkasse, părinții noilor elevi. "Cu cât este mai distractivă o școală, cu atât mai bine, pentru că copii fericiți învață mai ușor." Începătorii școlari care au încredere în propriile abilități și care au învățat deja să întreprindă mici sarcini pe cont propriu au la început un loc de muncă deosebit de ușor.

Se incepe "seriozitatea vietii"

Înscrierea la școală este un punct de cotitură important în viață: în timp ce în grădiniță, jocul împreună a fost principalul obiectiv, elevii trebuie să învețe într-un mod concentrat. Șederea în continuare pentru o lecție de școală întreagă poate fi uneori dificilă pentru începătorii școlii plini de viață. Și nu numai că: Găsirea în comunitatea de clasă, obișnuirea cu noua rutină zilnică și profesorul de clasă nu este ușor pentru fiecare copil.

"Oricine îi spune descendenților despre cărți interesante și noi prieteni, în loc să picteze diavolul pe perete, face să înceapă mult mai ușor", spune pedagogul Knaack. Proverbe, cum ar fi "seriozitatea vieții începe acum" și "această prostie este expulzată de la tine" doar sperie și paralizează orice curiozitate.

Copiii sigure au mai ușor

Copiii care au încredere în ei înșiși se obișnuiesc repede cu noile procese. Consolidarea încrederii în sine a copiilor săi de la o vârstă fragedă este, prin urmare, cea mai bună pregătire pentru școală. Nicole Knaack: "Este important ca părinții să le fie acordați copiii, de exemplu, dacă doresc să-și smulgă pâinea sau să acopere masa, permițând copilului să creadă aceste lucruri înseamnă să creadă în abilitățile sale și dacă părinții lui au încredere în el, de asemenea, dezvoltă încredere în sine. "

În special, părinții ar trebui să sprijine pasiunile și talentele descendenților lor. Experiențele reușite, cum ar fi pictură, cântări sau pe terenul sportiv, întăresc încrederea în sine.

Modificări pentru copil ...

Cei mici șoferi ABC nu trebuie doar să se obișnuiască cu a fi departe de casă pentru mai mult timp, în multe privințe solicită brusc o nouă activitate independentă. Ei trebuie să stăpânească drumul spre școală, să facă teme și să-și exprime propriile nevoi - cum ar fi eliminarea imediată a lucrurilor în mintea lor - și subordonarea lor unor sarcini date.

Copiii care învață despre școală înainte de a merge la școală, să se îmbrace și să se dezbrace singuri, să vorbească la telefon și să plătească ei înșiși pentru achiziții mici, au acum mai ușor. Banii obișnuiți de buzunar îi ajută să se obișnuiască cu a face bani. Și chiar și preșcolarii pot face mici treburi de uz casnic și pot avea grijă de cobai sau de câine de familie pentru a-și forma fiabilitatea și simțul responsabilității.

... și, de asemenea, pentru părinți

Dar nu numai pentru începători școali începe o nouă fază a vieții, de asemenea, pentru părinți se schimbă foarte mult. Cu primul profesor, un important ingrijitor nou intră în viața copiilor. Aici se spune: hai să mergem! Când micuții se răzvrătesc despre profesorul lor, nu este niciun motiv să fie gelos. Și chiar și elevii de primă clasă au încă nevoie de mult sprijin de la părinții lor. De exemplu, mai întâi trebuie să învețe să-și facă temele.

"La început, ajută copiii dacă există cineva în apropiere cu temele și deschis la întrebări", spune expertul TK Knaack. "Cea mai bună motivație laudă. Critică constantă neliniștită". Cu toate acestea, părinții nu ar trebui să stea acolo tot timpul sau chiar să-și rezolve singuri sarcinile. La urma urmei, scopul este ca copiii să-și poată face temele numai până cel târziu în cel de-al doilea an.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul