abuzul de alcool

Concentrația alcoolului este măsurată în sânge și exprimată în millioane. Concentrația de alcool din sânge depinde atât de cantitatea de alcool consumată, cât și de alimentele consumate în același timp, precum și de sexul și greutatea corporală. În plus, rata la care organismul degradează alcoolul ingerat joacă un rol important.

Intoxicația prin alcool și concomitenții acestuia

Deși nivelul alcoolului este supus fluctuațiilor individuale puternice după livrarea unei anumite cantități de apă potabilă și astfel nu poate fi prevăzut cu exactitate, se poate formula următoarea regulă: Un om de aproximativ 70 kg are un nivel de alcool din sânge de aproximativ 0, 5 după un litru de bere sau jumătate de litru de vin la mie. De regulă, această concentrare reduce deja capacitatea de a critica, inhibițiile și normele de comportament general acceptate sunt ușor de depășit. La concentrații de sânge de 0, 5 părți pe mie, se atinge limita legală de a conduce vehiculele, cu valori mai mari de 2 părți pe mie, dezvoltă condiții puternice de intoxicare, care pot merge cu creșterea concentrației în stare de inconștiență cu paralizie respiratorie și deces.

În intoxicația cu alcool continuă să apară tulburări de capacitate de a gândi și de a reacționa, de a diminua coordonarea în timpul vorbirii și mersului pe jos, dublă vizibilitate, greață, vărsături, dureri abdominale, diaree, slăbiciune, spasme musculare, dureri de cap, vertij, puls slab și rapid și temperatură scăzută. Efectele psihologice sunt individuale și variază în funcție de gradul de intoxicare: de la euforie, umor bun, agresivitate și suprasolicitate la lenea, oboseală sau depresie.

Alcoolism?

Alcoolismul este atunci când cineva a consumat cantități mari de alcool pentru mai mult de un an, și-a pierdut controlul asupra consumului de alcool și, prin urmare, este vătămat din punct de vedere fizic, mental și social. Leziunile fizice pe termen lung includ gastrică și pancreatită cronică severă, ciroză hepatică și ficat gras, leziuni cerebrale și nervoase, modificări ale numărului de sânge, boli de ochi, tremor, tulburări de somn și impotență. Simptomele psihice tipice sunt schimbări în natură, psihoză și halucinații.

Cele mai frecvente cauze ale abuzului de alcool

 • Bea prea repede. Alcoolul din ficat este redus treptat doar la acidul acetic. Cu băutură foarte rapidă, apare rapid o concentrație ridicată pe mililitru.
 • Supraestimarea degradării alcoolului în organism. Pe oră, numai 0, 1 g alcool se pierde pe kilogram de greutate corporală la bărbați, cu aproximativ 15% mai puțin la femei.
 • Beți fără a mânca. Când stomacul este gol, alcoolul este absorbit chiar mai repede de la stomac în sânge. De asemenea, cafeaua accelerează absorbția alcoolului în sânge.
 • Consumați băuturi alcoolice îndulcite, de exemplu, cocktailuri sau vin fiert. Zaharul accelerează absorbția alcoolului în sânge. Dimpotrivă, alimentele grase încetinesc creșterea nivelului de alcool din sânge.
 • Bea diferite tipuri de alcool duce la o grabă mai repede. Alcoolicii inferiori au mai multe șanse de a vă da o durere de cap, nu doar din cauza alcoolului, ci din cauza aditivilor.
 • Unii oameni, în mod ereditar, nu pot descompune alcoolul la fel de rapid ca media, așa că sunt mai repede intoxicați. Femeile sunt mai sensibile la alcool decât bărbații ("tolerează mai puțin").
 • Și bineînțeles: beți prea mult! Berea are aproximativ 2-6% alcool, vin și vin spumant 7-10%, vin sudic 15-17%, lichioruri 30-35%, schnapps aproximativ 45%, rom 40-80%.

Când trebuie să-i vezi un doctor

Dacă descoperi că nu poți face față fără alcool. Dacă vă dați seama că consumul de alcool a crescut semnificativ față de trecut. Dacă bei să uiți de probleme. Atunci când apar simptome fizice de sevraj atunci când încearcă să se abțină. Dacă ați avut de curând o "lacrimă de film" de mai multe ori, atât de intoxicată încât a rămas un decalaj de memorie. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru cineva care are intoxicație acută cu alcool, protejați-l de răcire și duceți-l la cel mai apropiat spital. În anumite circumstanțe, se va efectua o spălare gastrică de urgență, iar circulația și respirația vor fi stabilizate.

Chiar și în calitate de membru al unui alcoolic sau al unei persoane suspectate de abuzul de alcool, puteți să vă adresați unui medic la alegere pentru sfaturi și ajutor! Medicul este, în orice caz, supus confidențialității. Alcoolul în timpul sarcinii prezintă un risc crescut de scădere a greutății la naștere și a malformațiilor copilului. Atunci când consumați medicamente psihotrope, pilule de dormit sau analgezice puternice, acestea pot duce la modificarea efectelor medicamentelor în legătură cu alcoolul și otrăvirea chiar și cu cantități mici de alcool.

profilaxie

Un lucru este sigur: Alcoolul este o hrană de lux numai în cantități mici. În doze mai mari, este un agent de intoxicare și, în orice caz, un citotoxin. Următoarele sfaturi vă pot ajuta să limitați consumul de alcool:

 • Nu beți să uitați de probleme. Beți în companie mai degrabă decât singură.
 • La sărbători ați stabilit deja un cuantum al băuturilor alcoolice pe care le obțineți. Împărtășiți acest lucru altora, pentru a vă putea păstra. Nu vă lăsați convinși să continuați să beți.
 • Reumpleți întotdeauna ochelarii înainte de reumplere, pentru un control mai bun.
 • La fiecare sărbătoare, gândiți-vă pe scurt despre experiențele negative cu alcool în timp ce sunteți încă complet sobru.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul