Obesitas - Preventie

Hoe meer uitgesproken de obesitas is en hoe langer deze aanhoudt, des te moeilijker de therapie wordt. Bovendien zijn de gevolgen zoals hoge bloeddruk (hypertensie) en arteriosclerose bij gewichtsverlies niet altijd omkeerbaar. Daarom is het belangrijk om obesitas niet te laten ontwikkelen of om niet te laten overgewicht obesitas te worden.

Een gezonde levensstijl is de alfa en de omega

De belangrijkste factor bij het voorkomen van obesitas is een gezonde levensstijl: een uitgebalanceerd dieet met laag en gezond vet, veel vezels en vitamines en weinig industriële suiker. Net zo belangrijk als voeding is regelmatige lichaamsbeweging - niet alleen tijdelijk, maar constant. Het meest geschikt zijn duursporten zoals zwemmen.

Obesitas: bescherm kinderen vroeg

Helaas hebben talrijke studies over overgewicht en obesitas ook aangetoond dat preventieve maatregelen bij volwassenen relatief weinig produceren. Ze hebben meer effect bij kinderen, vooral als de ouders de verandering in het leven ondersteunen.

De eerste jaren van het leven zijn vaak invloedrijk - ook in termen van levensstijlgewoonten zoals dieet en oefening. Uiteindelijk moet preventie tegen obesitas en obesitas daarom beginnen in de kindertijd. Het is daarom belangrijk dat kinderartsen een educatieve functie hebben en dat kleuterscholen en scholen deel uitmaken van de onderwerpen voeding en lichaamsbeweging.

Obesitas: overgewicht ondanks voeding

Natuurlijk is het het beste om het normale gewicht te bereiken en te behouden. Niet geschikt hiervoor zijn diëten die snel gewichtsverlies beloven. Zelfs als ze op korte termijn werken, zijn ze op de lange termijn schadelijker dan ze zijn in de strijd tegen obesitas en obesitas. Ze kunnen ook de natuurlijke eetlustregulatie verstoren.

Een ander ongewenst neveneffect van kortdurend gewichtsverlies: net als bij een jojo gaat het gewicht na het verliezen van gewicht net zo snel omhoog als voorheen. Gewichtsverlies, oftewel gewichtsverlies, heeft alleen zin, als tegelijkertijd een permanente verandering in levensstijl hand in hand gaat. Dit omvat een verandering in dieet volgens de aanbevelingen van de DGE (German Nutrition Society) evenals de verandering in fysieke activiteit. Dit is de enige manier om een ​​negatieve of gebalanceerde energiebalans te creëren die niet meer energie verbruikt dan het verbruikt.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter