Simptomele ADHD la vârsta adultă

Simptomele ADHD la adulți

Din 2005, un studiu privind ADHD adult a fost realizat la Institutul Georg Elias Müller pentru Psihologie de la Universitatea din Göttingen. Deoarece ADHD poate afecta în mod semnificativ viața privată și profesională: "Cei afectați de multe ori întâmpină dificultăți în organizarea vieții lor de zi cu zi și au tendința să se împotmolească și să sară de la un loc de muncă la altul fără a-și termina un loc de muncă, să facă o greșeală sau să muncească ineficient În multe cazuri, există dificultăți cu supraveghetorii și colegii ", spune liderul de studiu Halina Lackschewitz.

Simptomele ADHD nu sunt unice la vârsta adultă

Deși hiperactivitatea nu mai este la fel de pronunțată la mulți adulți ca și la copii și adolescenți, mulți au fost afectați și agitați. "Persoanele cu ADHD se confruntă cu stresul de zi cu zi, așa că vrem să folosim studiul nostru pentru a explora modul în care se ocupă de situații stresante și cum pot să învețe să facă față mai bine stresului".

În special la adulți, simptomele sunt diferite și nu sunt foarte clare: există o trecere treptată de la simptome ușoare la severe. Aproape întotdeauna, suferinzii au dificultăți în a face față sarcinilor care necesită o perioadă mai lungă de atenție.

De asemenea, ei nu pot controla și controla bine sentimentele lor - nu este întotdeauna ușor să lucrați cu ei. În plus, ei suferă de o tensiune interioară constantă, care limitează concentrarea lor asupra unui singur subiect în viața lor profesională și, pe de altă parte, poate aduce angajații la un pas de disperare.

Simptome și simptome tipice ale ADHD

Într-o broșură de la producătorul farmaceutic, Lilly-Pharma afirmă: "Dacă simptomele deficitului de atenție apar numai, un ADHD este diagnosticat de tipul inadecvat, când hiperactivitatea și impulsivitatea ajung la el, se vorbește despre tipul combinat. Tulburarea de deficiență de atenție persistă, de obicei, în timp ce hiperactivitatea și impulsivitatea scad adesea ". eu

Broșura afirmă în continuare că 50 până la 60% dintre adulții cu ADHD întâmpină dificultăți în zonele respective

  • atenție,
  • hiperactivitatea motorului,
  • Impulsivitate și
  • în interacțiunile sociale

care poate provoca probleme nu numai la locul de muncă, ci și în relațiile cu O mică parte din adulți (10-15%) cu hiperactivitate pronunțată au și alte probleme de sănătate mintală și pot avea probleme semnificative cu alte persoane - dissocialitatea este un termen tehnic pentru aceasta.

Persoanele care suferă de ADHD pot dezvolta mai multe boli mintale ca urmare a unor conflicte și eșecuri frecvente. Studiile arată că există un risc crescut de a dezvolta o altă boală psihiatrică, cum ar fi depresia, anxietatea sau tulburarea de personalitate, cum ar fi tulburarea sau dezvoltarea dependenței de droguri și / sau alcool.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul