Copiii ADHD la școală

Comportamentele tipice copiilor cu ADHD sunt deosebit de vizibile la școală. Aici se așteaptă ca copiii să se comporte calm și să asculte cu atenție profesorul. Cu toate acestea, copiii cu ADHD sunt adesea nefocalizați, pot fi distrați rapid și pot deranja sala de clasă. Cu câteva sfaturi și trucuri, școala și ADHD pot fi mai bine reconciliate.

Copiii ADHD: probleme la școală

Copiii cu ADHD au adesea probleme la școală: sunt ușor de distragere a atenției și au o rezistență scăzută. Deseori încep sarcinile, dar nu lucrează la ele până la sfârșit. În plus, copiii sunt îngrijorați și nerăbdători în clasă, întrerup profesorul sau răspund la întrebări fără să fi fost chemați înainte.

Nu este ceva neobișnuit pentru copiii cu ADHD să experimenteze efecte secundare, cum ar fi probleme de vorbire, dizabilități la citire sau scriere și probleme aritmetice. Chiar și anomalii motorii, care pot să apară, de exemplu, într-un font cu probleme, sunt posibile. Copiii ADHD găsesc adesea dificil să se conecteze la clasă. Prin comportamentul lor agitat, uneori agresiv, atacă colegii de clasă.

Profesorul informează

Când copilul dumneavoastră este la școală, ar trebui să informați profesorul de clasă că au ADHD. Explicați-i ce se află în spatele tulburare și ce comportamente pot să apară. În unele terapii comportamentale, profesorul poate fi, de asemenea, implicat în tratament și să învețe cum să răspundă în mod adecvat copilului la școală.

Din păcate, nu toți profesorii sunt capabili sau dispuși să răspundă în mod corespunzător copiilor cu ADHD. Dacă îți dai seama că copilul tău are probleme semnificative la școală și nu este susținut de profesor, ar trebui să te gândești pe termen lung la o schimbare de clasă sau chiar la o schimbare de școală.

Evitați distragerea atenției

La școală, copiii ADHD ar trebui să stea, de preferință, în primul rând și în imediata vecinătate a profesorului. Deci, el poate rezolva problemele rapid și ușor pentru copil. În plus, copilul din primul rând este bine protejat de distragerea de către colegii de clasă. Un loc în rândul din spate sau un aranjament de ședere cu mese de grup, totuși, este destul de prost adaptat pentru copiii cu ADHD.

Când profesorul își dă seama că copilul se agită, este mai bine să-i dați o sarcină mică - cum ar fi ștergerea panoului - ceea ce oferă un anumit exercițiu și varietate. Chiar și pauzele mici, în care întreaga clasă se poate întinde și se poate întinde o dată, poate fi de ajutor.

Pentru ca copilul să găsească cât mai puțină distracție pe parcursul lecției, toate uneltele necesare în școală trebuie pregătite în mod optim. Aceasta include, de exemplu, că stilourile sunt ascuțite și în materialul de umplutură este inclusă cantitatea de cerneală. De asemenea, părinții trebuie să se asigure că nu există jucării în rucsacul copilului. Cărțile și broșurile diferitelor subiecte sunt cel mai bine marcate cu câte o singură culoare: ele pot fi ușor deținute și căutările lungi pot fi evitate.

Faceți temele cu copiii cu ADHD

A face temele poate deveni cu ușurință o luptă zilnică cu un copil ADHD. Copiii încearcă să evite temele din nou și din nou, se pot concentra foarte rău și pot fi distrași de trivialități. Vă oferim cinci sfaturi care facilitează completarea temelor:

  1. Oferiți copilului un loc de muncă liniștit și ordonat. Copiii ADHD sunt ușor distrași, atât din zgomot cât și din obiecte. În mod ideal, deci, numai lucrurile pe care copilul trebuie să le lucreze sunt pe masă.
  2. Ajutați copilul să-și structureze temele. Acest lucru va oferi copilului o imagine mai bună a ceea ce trebuie să facă, astfel încât să poată judeca mai bine succesul în munca lor. De exemplu, scrieți temele diferitelor subiecte pe note individuale lipicioase, pe care copilul le poate depinde treptat.
  3. Dacă tu și copilul tău continuați să vă certați în timp ce faceți temele, angajați pe altcineva care să-și facă treaba. De exemplu, întrebați bunicul și bunicul dacă pot avea grijă temporar de temele copilului. Alternativ, puteți organiza asistența pentru teme pentru o perioadă de timp.
  4. Nu vă obligați copilul să stea la birou tot timpul. Unele sarcini - cum ar fi învățarea vocabularului - se pot face, de asemenea, în timp ce stați în grădină sau pe canapea.
  5. Puneți copilul la pachet pentru următoarea zi când a făcut toate temele. Deci, în dimineața următoare nu este nici o grabă, dar poate în pace, toate lucrurile necesare pentru a doua zi, depozitate într-un rucsac.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul