Pierdeți greutatea cu diete cu conținut scăzut de carbohidrați

Pierderea in greutate cu mai putine carbohidrati: Una dintre cele mai eficiente metode de a slabi este dieta saraca in carbohidrati. Prietenii unei mese somptuoase își câștigă banii, pentru că în loc de calorii, în aceste diete se numără doar carbohidrații. Grăsimile și proteinele pot fi luate de oameni care doresc să piardă în greutate pe termen nelimitat. Cu toate acestea, potrivit Societății Germane pentru Nutriție (DGE), dietele cu conținut scăzut de carbohidrați sunt prea ridicate în grăsimi și proteine ​​pentru a fi recomandate ca o dietă pe termen lung.

Alimente cu conținut scăzut de carbohidrați

Cu toate acestea, există o varietate a acestor forme de dietă, care diferă în ceea ce privește adaosul de grăsimi și proteine, dar toate se fac fără carbohidrați. Alimentele cu conținut scăzut de carbohidrați se află pe planul alimentar.

Variantele originale cu carbohidrați scăzut sunt dieta Atkins și South Beach. Ideea de a renunța la carbohidrați este întreruperea aportului de energie. Aceasta provine în principal din carbohidrați. Dacă carbohidrații nu mai sunt alimentați, organismul trebuie să atace rezervele de grăsime pentru a produce energia necesară. În acest fel este vorba de reducerea greutății.

Dieta Atkins

Cardiologul Robert Atkins a dezvoltat această dietă în anii '70 în America. Ea reprezintă cea mai radicală formă a unei diete bogate în grăsimi și de înaltă proteină. Într-o secvență în patru etape, este reglementată o cantitate limitată de carbohidrați, în timp ce consumul de carne, pește, ouă și brânză poate fi necontrolat. Importanța fructelor, legumelor și fibrelor nu este suficient luată în considerare în această dietă.

În concluzie, acest lucru face ca dieta Atkins să fie cea mai puțin recomandată dietă de scădere în greutate a dietelor cu conținut scăzut de carbohidrați.

South Beach Diet

Din nou, un specialist în inima din America era la muncă. După ce dr. Arthur Agatston va realiza cifra ideală în trei faze: în primul rând, numai carnea, păsările de curte, peștele și legumele vor fi consumate timp de una până la două săptămâni. După aceasta, sunt permise câteva feluri de mâncare din bucătăria mediteraneană. În cele din urmă, pot fi consumate cu moderatie unele alimente preferate, cum ar fi clătite în bucătăria de carbohidrați, altfel scăzută.

Un lucru bun despre această dietă este preferința pentru o calitate adecvată a grăsimilor sub formă de grăsimi vegetale. Cu toate acestea, aceasta înseamnă că, de exemplu, cartofii prăjiți sunt considerați mai recomandabili decât cartofii copți. În plus, consumul de fructe, legume și fibre suficiente este prea mic. Retetele sunt prea complicate și scumpe pentru consumator datorită ingredientelor greu de găsit.

Dieta Low-glicemic

De-a lungul timpului, dietele cu conținut scăzut de carbohidrați au evoluat în așa-numitele diete Glyx. Aici este permis consumul de carbohidrați în anumite condiții. Pe baza efectului lor asupra nivelului de zahăr din sânge, carbohidrații sunt clasificați drept "buni" și "răi". Indicele așa-numit glicemic indică cât de rapid crește nivelul zahărului din sânge după ce ați consumat diverse alimente bogate în carbohidrați.

Dacă scade prea mult, duce la o eliberare mare a insulinei hormonale, care îndepărtează zahărul din sânge. Poftele alimentare pot fi rezultatul. Carbohidrații cu un indice glicemic scăzut (Glyx), cum ar fi cerealele integrale, legume și fructe sunt în cerere.

În comparație cu alte diete cu conținut scăzut de carbohidrați, pierderea în greutate a grăsimilor dietetice este cea mai moderată, iar conținutul de fibre dietetice este suficient consumând o mulțime de fructe și legume. Cu toate acestea, dieta Glyx este încă prea mare în proteine, iar grăsimea și aportul de carbohidrați sunt prea scăzute, ceea ce îl face necorespunzător pentru o dietă pe termen lung.

La începutul dieta, aportul recomandat este prea scăzut în calorii, iar cumpărăturile cu masa Glyx sunt extrem de complicate. Din nou, promisiuni științific nesustenabile sunt făcute cu privire la efectele suplimentelor alimentare și arzătoarele de grăsime.

Din grupul de carbohidrați, nu sunt permise produse din făină albă, cartofi și zahăr, numai porumb, cereale integrale și ciocolată cu multă cacao pot fi ocazional în meniu. În plus, există o mulțime de pești, carne slabă, legume și fructe și legume.

Metodele LOGI și Montignac, precum și dieta Strunz sunt cele mai cunoscute forme ale dietei Glyx.

Metoda LOGI

LOGI reprezintă un indice Glicemic scăzut (indice glicemic scăzut). Această metodă nu este o dietă în sens strict, ci este propagată ca o dietă dieta. Fondatorul Dr. Nicolai Worm postulează faptul că genele noastre de vârstă de piatră ne fac necorespunzătoare pentru dieta bogată în carbohidrați.

Fructele și legumele sunt recomandate în cantități suficiente, dar există o restricție clară asupra boabelor integrale: în noua piramidă a nutriției LOGI, pe care facultatea medicală a Universității Harvard a publicat din 2001, aceste produse cerești cu tăițe și orez sunt considerate "abia recomandate" printre alimentele făcute din făină albă, cartofi și dulciuri în partea de sus.

Rețetele pentru această metodă sunt complexe și necesită ingrediente costisitoare, aportul de calorii este cu totul prea mare, cu un conținut de grăsime de aproape 50% din cantitatea totală de aport de energie.

Montignac

Metoda Montignac, numită după inventatorul său Montignac, este recomandată de suporterii săi ca supliment alimentar. Nici proteinele, grăsimile și carbohidrații nu ar trebui eliminate din acest principiu nutrițional. Cu toate acestea, se recomandă să consumați numai acele alimente care au un gliceros scăzut.

În plus, ar trebui acordată atenție unei combinații echilibrate de carbohidrați cu alimente grase, deoarece grăsimea scade indicele Glyx, precum și fibrele. Zaharul este considerat a fi ultima otravă, deoarece crește nivelul zahărului din sânge, determinând un nivel ridicat de insulină. Reducerea nivelului zahărului din sânge, cauzată de secreția excesivă de insulină, semnalează organismului o lipsă de alimente, astfel încât acesta să reacționeze cu depozitarea grăsimilor. Pe de altă parte, dacă nivelul de insulină este scăzut, alimentele ingerate sunt arse fără a crea grăsimi.

Dieta Strunz

În plus față de o schimbare în dietă, internistul se bazează pe exerciții suficiente și este de acord cu opiniile obișnuite ale medicilor și nutriționiștilor.

Dieta sa, care se spune ca aduce o pierdere in greutate de un kilogram pe zi, este impartita in trei faze: dupa o saptamana de "arderea vitala a grasimilor", in care sunt permise numai proteine ​​si substante vitale, incepe o dieta cu interval de doua pana la zece saptamani . Fiecare "zi de ardere a grăsimilor vitale" este urmată de o așa-numită "Zi tânără pentru totdeauna", care combină o pregătire obișnuită, controlată cu impuls, cu lumină, cu nutriție bogată în substanțe vitale și pregătire psihică.

A treia etapă este modificarea permanentă a dietei în conformitate cu un sistem modular cu 120 de rețete. Pentru punerea în aplicare optimă a dietei sale, Strunz recomandă suplimente alimentare, cum ar fi proteine ​​sau băuturi minerale.

Dieta saraca in carbohidrati agraveaza nivelul lipidelor din sange

Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați, ca antipode la dietele cu conținut scăzut de grăsimi, a devenit din ce în ce mai populară în ultima vreme. Un nou studiu Cercetatorii elvetieni si americani arata ca dieta saraca in carbohidrati numita low-carb nu este o alternativa optima pentru evitarea grasimilor pentru restrictionarea caloriilor.

Cercetătorii de la Spitalul Universitar din Basel au ajuns la concluzia că dietele cu conținut scăzut de carbohidrați fac ca kilogramele să dispară destul de repede, dar dieta cu conținut scăzut de carbohidrați crește nivelul de colesterol din sânge. În vase pot apoi depune un colesterol specific și să conducă la calcificarea vasculară. În plus, consumul de alimente care conține foarte multe proteine ​​înseamnă o povară mai mare pentru rinichi, deoarece organismul trebuie să descompună numărul mare de produse metabolice finale din proteine ​​prin intermediul rinichilor. Acesta este motivul pentru care acest tip de dietă este deosebit de inadecvat pentru atac de cord și persoanele cu gută sau leziuni renale.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul