4 populära wellnessritualer från hela världen

Många människor känner sig stressade i vardagen och tiden har blivit en lyxvara. Det är därför allt viktigare att njuta av tillfällen för avkoppling och planera dina små raster i vardagen. Wellness-behandlingar är ett populärt sätt att förena avslappning med främjande av hälsa och skönhet. Vi kommer att presentera dig för fyra wellnessritualer från hela världen som hjälper dig att stänga ordentligt.

1. Bastu som en wellness klassiker

Många spa och simbassänger ger dig möjlighet att koppla av med en kombination av simning och svettning. Bastun och bastu är elementära komponenter i den finska kulturen.

Även i grannländerna Norge och Sverige är bastun mycket populär och används för att uppnå olika positiva effekter på kroppen. I Tyskland har bastun länge varit en del av det vanliga hälsoprogrammet.

Följande effekter uppstår under en bastu-session, bland annat:

  • musklerna är avslappnade
  • Cirkulationen och immunsystemet stimuleras, så att en promenad i bastun kan användas för att förhindra förkylning
  • Huden levereras väl med blod efter bastun och därigenom rosigt och stramt

Det finns många olika ritualer för ett besök i bastun. På samma sätt används de många infusionsmöjligheterna för att holistiskt slappna av.

2. Turkisk badkultur - Hammam

I islamisk kultur spelar kroppens rensning och därmed själen en mycket viktig roll. Gå till badhuset är en kombination av kroppsrengöring, en massage och ett besök i ångbadet. Sist men inte minst är badhus också kommunikationsplatsen.

Hälsokänslan kommer snabbt till liv: Förutom en skrubb- och skummassage på den varma Hammamstenen, är ytterligare vatten och en session i ångbadet integrerad i den åldrande wellness-behandlingen.

Efter ett besök i hammam uppladdas dina egna energireserver, huvudet är gratis och kroppen avslappnad och avslappnad genom massage.

3. Indonesiska inspirationer: Bali Boreh

Wellness från huvudet till tårna lovar den traditionella balinesiska ritualen av Bali Boreh-behandling. Bali Boreh består av olika välbefinnande behandlingar och är perfekt för att kasta stress överbord.

Efter hundraåriga recept med örter och kryddor blandas med varje behandlingsenhet:

  1. Ceremonin börjar med ett välhärdat kryddbad för fötterna, till vilka två traditionella drycker serveras.
  2. En speciell behandling är den efterföljande Pijat-massagen, där avlägsnandet av metaboliska avfallsprodukter främjas.
  3. En varm växtbaserad wrap efter massagen lugnar och kan leda till en förstärkning av kroppens försvar.
  4. Sedan gnidas kroppen med en uppfriskande tonik.
  5. Slutligen appliceras en speciell Bali Boreh Balm på kroppen.

4. Huna Mana - musslans massage från Hawaii

Huna Mana är en så kallad energimassage. Det uppnår positiva och avslappnande effekter för kroppen genom en kombination av traditionella tekniker och olika massagesträngningar såväl som påläggning av skal.

Medan kroppspänningar kan släppas från kroppens baksida med tappande och vibrerande massageslag, utförs massage på framsidan av kroppen med flytande och tysta grepp.

På ansiktet och på framsidan av kroppen appliceras musslor för extra energi. Dessutom hjälper hawaiiska ljud och rytmer till en djup avkoppling.

Exotiska wellnessritualer i detta land

För att njuta av dessa välbefinnande ritualer behöver du inte gå på en världsturné. Många wellnessstudior och spa-faciliteter har tagit på exotiska vårdritualer och erbjuder lämpliga hälsoprocesser i detta land också. Så: Låt dig bli bortskämd!

Dela med vänner

Lämna din kommentar